Jocul Solitaire Freecell Online Gratuit

Solitaire Freecell, cunoscut și ca Freecell, este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți Solitaire din lume. Pe această pagină, poți redescoperi farmecul Solitaire Freecell și poți juca imediat varianta ta preferată de Freecell gratuit, fără descărcări, înregistrări sau reclame, în special clipuri publicitare enervante. Versiunea noastră de Freecell este creată în HTML5, astfel încât să poți juca atât pe ecranul computerului, cât și pe mobil sau tabletă.

Ce face Free cell atât de distractiv și popular?

Free cell se diferențiază de alte jocuri de cărți prin combinația unică de pachete finale și așa-numitele pachete libere, denumite ‘free cells’. Această dispunere unică pentru Solitaire, provocarea de a obține toate cărțile în ordine și faptul că, cu strategia corectă, aproape fiecare joc poate fi câștigat, fac acest joc foarte provocator și captivant.

Popularitatea actuală a Solitaire Freecell se datorează în principal faptului că Microsoft a inclus jocul sub denumirea de Freecell Windows ca parte a Windows pe miliarde de computere. Chiar și astăzi, există o legătură evidentă cu Microsoft, care a inclus jocul ca parte a colecției sale, Microsoft Solitaire Collection. Alte jocuri Solitaire care au devenit cunoscute datorită Microsoft includ Spider Solitaire și Mahjong Solitaire. Succesul Microsoft ar fi inspirat și Google să lanseze un Google Solitaire.

Reguli și Explicații pentru Jocul Freecell

Freecell este o versiune simplă de Solitaire. Mecanismul jocului seamănă mult cu Solitaire Klondike, astfel încât este ușor de învățat și de înțeles pentru începătorii la Solitaire care sunt familiarizați cu Klondike.

Scopul jocului

Scopul principal al Freecell este de a muta toate cărțile către pachetele de bază, începând cu Asul și terminând cu Regele, toate de același fel. Când ai rezolvat întregul puzzle, ai câștigat. În principiu, fiecare joc de Freecell poate fi rezolvat.

Distribuirea cărților (Aranjament)

Primul lucru care iese în evidență în cadrul, sau tableau al Solitaire Freecell, este că toate cărțile sunt vizibile.

 • Un set complet de 52 de cărți de joc este distribuit peste opt pachete.
 • Există patru pachete cu șapte și patru pachete cu șase cărți de joc.
 • De la început, poți vedea unde sunt toate așii.
 • Acest lucru este important deoarece începi să sortezi cu aceste cărți pe pachetele de sortare de sus.
 • Apoi, sunt celulele libere. Aceste celule pot fi folosite pentru a așeza temporar o carte.

Reguli Solitaire Freecell

 • La începutul jocului, toate cărțile sunt în tableau.
 • Ai câștigat jocul când toate cărțile sunt sortate în cele patru pachete de sortare.
 • Pe cele opt coloane ale Tableau-ului poți face secvențe de cărți descrescătoare care alternează între roșu și negru.
 • Pe pachetele de sortare, faci pachete în ordine crescătoare și după culoare (inimi, pică, treflă și romb).
 • Celulele libere lângă tableau pot fi folosite pentru a așeza temporar cărți.
 • Dacă reușești să eliberezi o celulă în una dintre coloanele din tableau, orice carte poate fi plasată acolo.
 • O secvență de cărți poate fi mutată dacă există suficiente locuri libere pentru a face posibilă mutarea.

Urmărirea Scorului sau a Scorului Top

Scorul în Free cell se bazează pe numărul de pași necesari pentru a finaliza jocul. Cu cât folosești mai puțini pași, cu atât scorul tău va fi mai mare. Scorul tău top este păstrat doar în timpul unei sesiuni. Dacă reîncarci jocul, va trebui să încerci să obții un nou scor. Dacă vrei să îți păstrezi scorul top la Freecell, ar fi bine să faci o captură de ecran pentru siguranță.

Strategia Solitaire Freecell

Freecell este un joc pe care oricine, având strategia Solitaire potrivită, îl poate câștiga mereu. Cu toate acestea, există jocuri foarte complicate unde succesul nu este atât de ușor de obținut. Aici îți explicăm strategia cu care îți poți crește șansele de a câștiga jocul de cărți Freecell Solitaire.

 • Totul începe cu vizualizarea tuturor cărților. Înainte de a face orice mutare, poți analiza posibilitățile.
 • Cărțile de la baza grămezilor sunt cele mai dificil de accesat. Astfel, adaptează-ți strategia și concentrează-te pe cărțile care sunt mai ușor de accesat.
 • Nu crea grupe de cărți la întâmplare. Când un grup devine prea mare, devine mai dificil de mutat, iar cărțile de dedesubt nu pot fi accesate.
 • O secvență bună de acțiuni este să sortezi mai întâi așii și apoi să încerci să creezi o celulă liberă în tablou. Nu este mereu posibil să procedezi în această ordine; nu te limita la asta.
 • Încearcă să folosești cât mai puține celule libere. Când toate celulele sunt ocupate, este dificil să găsești o altă mutare posibilă. Fă acest lucru doar dacă ești sigur că apoi poți muta câteva cărți din aceste celule.

Inventatorul jocului Freecell Solitaire

Paul Alfille, inventatorul Freecell

La fel ca majoritatea jocurilor de cărți Solitaire, Freecell are mai mulți predecesori de la care a derivat. Unul dintre cei mai vechi predecesori ai jocului este “Eight Off”. În acest joc începi cu opt celule libere. “Baker’s Game” este un alt predecesor al Freecell Solitaire. După ce acest joc a fost menționat în revista științifică “Scientific American” în iunie 1968, l-a inspirat pe Paul Alfille să îl programeze.

Jocul a fost adăugat la sistemul educativ de calculatoare PLATO în 1978. Alfille a menționat într-un interviu că faptul că nu a trebuit să amestece toate cărțile a fost o motivație importantă pentru crearea variantei digitale. Această variantă avea încă o diferență. Spre deosebire de “Baker’s Game”, grupele de cărți trebuiesc făcute după culori (inimă roșie, pică, inimă neagră și romb). Prin adăugarea acestui regulament, aproape orice amestecare posibilă a cărților poate fi câștigată. O nouă regulă înseamnă un joc nou. Astfel, Freecell Solitaire a luat naștere.

Potrivit lui Paul Alfille, el nu este inventatorul jocului. A declarat că a citit despre un joc similar într-o carte veche, presupunându-se a fi o carte de reguli suedeze din 1945 numită “Världens bästa patienser” och patiensspel. O carte cu cele mai bune jocuri Solitaire din acea vreme în care se găsea o variantă aproape identică.

Descărcare Freecell sau Aplicație

Pe Solitaire.ro, nu oferim posibilitatea de a descărca o versiune a aplicației Solitaire. Cu toate acestea, toate jocurile sunt create în HTML 5, ceea ce înseamnă că pot fi jucate pe orice dispozitiv. Acest lucru include nu doar computerul sau PC-ul, ci și tableta Android sau iPad, dispozitivul Android sau iPhone. Singurul lucru de care ai nevoie este o conexiune la internet care trebuie să răm

Întrebări Frecvente