Joacă Mahjong Solitaire Gratuit

Joacă Mahjong Solitaire gratuit pe Solitaire.ro! O variantă unică de Solitaire în care nu joci cu cărți, ci cu pietre Mahjong. Mahjong Solitaire este un gen de jocuri jucate ca un joc de 1 persoană (cu cărți), complet gratuit și fără reclame! Jucătorii de Solitaire care caută un joc cu aceeași provocare ca Solitaire Clasic vor fi cu siguranță mulțumiți de Mahjong Solitaire. Dacă în jocurile Solitaire clasice se joacă cu cărți, în acest caz se joacă cu celebrele pietre Mahjong. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează cu aceste pietre Mahjong, puteți citi aici.

Joacă Mahjong fără Reclame

Jocul Mahjong Cards este o formă de Mahjong Solitaire dezvoltată de Gameboss, o mică companie de dezvoltare de jocuri din Olanda. Jocul este foarte bine conceput și este foarte captivant. Se încarcă rapid și nu este întrerupt de reclame enervante în timpul jocului. Așadar, odată ce ai deschis jocul, poți fi complet absorbit de el. Deci, toate motivele să joci Mahjong Solitaire de la Gameboss fără reclame pe Solitaire.ro.

Reguli Mahjong Solitaire

Mahjong Solitaire folosește un set de 144 de piese bazate pe caractere și simboluri chinezești. Aceste piese sunt aranjate într-o anumită ordine, de obicei sub forma unei piramide, unde unele piese sunt așezate peste altele.
Regulile jocului Mahjong Solitaire sunt ușor de învățat și sunt destul de intuitive. Iată o explicație succintă:

Obiectivul în Mahjong Solitaire

Scopul jocului Mahjong Solitaire este de a curăța masa de joc cât mai repede posibil. Piesele dispar atunci când două identice sunt selectate. Trebuie să fii atent să te asiguri că piesele sunt libere, altfel nu pot fi selectate deloc. Pe scurt: Scopul este de a elimina toate piesele de pe tabla de joc, potrivind piesele în perechi.

Desfășurarea jocului

Poți alege doar piesele care sunt “libere”, adică acelea care nu au o piesă adiacentă pe cel puțin o latură lungă și care nu au alte piese așezate peste ele.
Majoritatea versiunilor jocului au anumite grupuri de piese neidentice care totuși pot fi considerate ca potrivind, cum ar fi cele patru piese diferite “Anotimpuri” sau cele patru piese “Flori”.

Strategie

Deoarece unele piese blochează alte piese, trebuie să determini strategic care piese dorești să le elimini și când. Este posibil să ajungi într-o situație în care nu mai poți face mutări înainte ca toate piesele să fie eliminate.

Sfârșitul jocului

Jocul se încheie atunci când toate piesele sunt eliminate, ceea ce înseamnă că ai câștigat. Sau atunci când nu mai există perechi disponibile pentru a potrivi. Acest lucru înseamnă că ai pierdut.

Diferența dintre Mahjong și Mahjong Solitaire

Mahjong Solitaire este un joc pentru o persoană derivat din jocul tradițional chinezesc Mahjong. Cu toate acestea, în locul jocului tradițional în care de obicei participă patru jucători, Mahjong Solitaire este un joc de puzzle similar cu Solitaire (cu cărți), care este jucat de o singură persoană. Jocul este adesea numit pur și simplu “Mahjong” online pe platformele de calculator, dar diferă considerabil de jocul tradițional Mahjong cu mai mulți jucători. Pentru mai multe informații despre această versiune, vizitați pagina noastră specială despre Mahjong Tradițional.

Mahjong Cards

Fără exagerare, jocul Mahjong Cards, cu superbele sale pietre mahjong, este unul dintre cele mai frumoase jocuri din lume. Mai jos vă oferim o scurtă explicație despre cum trebuie să se joace Mahjong Solitaire pe această pagină.

Mahjong Cards Solitaire conține 144 de pietre, astfel compuse:

  • O serie de Biluțe, de 4 ori de la 1 la 9. Numărul de biluțe pe piatră reprezintă valoarea pietrei.
  • Seria de Bețe, de 4 ori de la 1 la 9. Numărul de bețe de pe piatră reprezintă valoarea acesteia. Singura excepție în această serie este piatra cu valoarea 1. Pe aceasta este reprezentată o pasăre în loc de un beț.
  • Seria “Zecilor de mii”, de 4 ori. Pe aceste pietre, caracterul de sus este numerotat succesiv de la 1 la 9 în albastru. În combinație cu caracterul roșu de pe partea de jos a pietrei – cu semnificația de zeci de mii – aceste pietre formează numerele de la 10.000 la 90.000.
  • Seria “Direcțiilor vântului”, de 4 ori.
  • “Spațiul Gol”, de 4 ori.
  • “Centrul Roșu”, de 4 ori – primul caracter al cuvântului “China” în chineză.
  • Seria de pietre cu “Noroc”, de 4 ori.

În plus, există și unele flori, păsări și chiar jokeri, în funcție de originea jocului și modul în care se joacă Mahjong. Baza este aceeași în toată lumea, dar, așa cum se întâmplă cu totul, anumite popoare au propriile obiceiuri care se reflectă și în modul în care sunt jucate anumite jocuri. Toate aceste pietre au o funcție specifică în Classic Mahjong. În Mahjong Solitaire, aceste funcții nu sunt relevante, și se bazează doar pe faptul că există perechi de 2 pietre peste tot.

Strategia Mahjong Solitaire

Cum se joacă Mahjong Solitaire cât mai rapid rămâne întrebarea de un milion. Pentru a ne apropia cât mai mult de un răspuns, căutăm cea mai bună strategie mahjong solitaire.

Jocul în sine este alcătuit din diferite nivele, care devin mai dificile pe măsură ce progresezi în joc. De la un anumit nivel, este important să privești cu atenție înainte, după ce jumătate din pietrele mahjong au fost deja eliminate. Din scorurile leaderboard se poate citi multe. Nu numai ale tale, ci și ale celorlalți jucători. Un semnal clar de alarmă este, de exemplu, o creștere procentuală mai mică a punctelor. Aceasta este practic cea mai mare indicație că devine mai dificil și că trebuie să fii cu adevărat atent.

Întrebări Frecvente