Jocul Solitaire Klondike Gratuit Online

Klondike Solitaire este atât de cunoscut și popular încât 90% dintre oamenii care vorbesc despre Solitaire se referă la jocul Klondike. Acest joc are cele mai multe porecle dintre toate jocurile și se joacă în întreaga lume. Special pentru acest site, am creat o versiune exclusivă românească a Solitaire Klondike pe care o poți juca direct și gratuit online aici. Jocul începe automat să se încarce.

Jucați Solitaire Klondike gratuit.

Pe Solitaire.ro poți juca zilnic 247 Solitaire Klondike gratuit fără reclame sau anunțuri publicitare în joc. Astfel, jocul nu este întrerupt de reclame sau clipuri video, care, în opinia noastră, au un impact negativ asupra plăcerii de a juca. Jocul luxos Solitaire.ro Klondike a fost proiectat special de noi pentru a permite vizitatorilor noștri să se bucure de un joc de înaltă calitate fără a fi nevoiți să plătească pentru asta. Nici măcar prin așa-numitele achiziții în joc. Klondike Solitaire-ul nostru este 100% garantat gratuit și fără reclame în joc.

Jucați Klondike Solitaire online cu telefonul mobil sau iPad/Tableta

Jocul Solitaire.ro Klondike a fost creat în Html5, astfel încât poate fi jucat pe toate dispozitivele, fie că ești pe mobil, Android sau IOS, dar și pe tableta Android sau iPad. Jocul funcționează cel mai bine pe telefon atunci când este deschis în ecran complet. Prin urmare, faceți clic pe imaginea de mai jos pentru a deschide jocul în ecran complet.

Joacă online pe telefonul tău, tabletă sau dispozitiv mobil

Vizitezi site-ul nostru de pe telefon sau tabletă? Apasă aici pentru a juca jocul pe ecran complet. Singurul lucru de care ai nevoie este o conexiune activă la internet.

Regulile Klondike Solitaire

Regulile Klondike Solitaire sunt ușor de învățat. Mai jos oferim o versiune concisă a regulilor pentru ca să poți verifica rapid cum funcționează jocul în timpul jocului. Pentru începători sau pentru cei care nu au jucat niciodată jocul, vă recomandăm să vedeți rapid tutorialul de mai jos pe canalul nostru de YouTube pentru a înțelege rapid jocul.

Scopul jocului

Scopul Solitaire Klondike este de a dezvălui toate cărțile și de a le stiva în ordine pe așa-numitele pachete finale. Există patru pachete finale, și anume: inimi, pici, trifoi și caro. Când ai reușit să așezi toate cărțile în ordine, începând cu un As și terminând cu un Rege, pe pachetele finale, atunci ai terminat Solitaire.

Distribuirea Layout-ului Klondike

Fiecare joc Solitaire are o distribuție diferită. Klondike are, de asemenea, propriul său layout unic. Un astfel de layout este denumit oficial setup-ul Solitaire. Setup-ul Klondike Solitaire constă din următoarele elemente:

 • Pachete finale – “Foundation” în engleză și cunoscute și ca “Pachete de sortare”.
 • Câmp de joc – “Tableau”
 • Teanc – “Stock Pile”
 • Teanc rămas – “Waste Pile”

Reguli referitoare la mutarea cărților

 • Cărțile pot fi așezate una peste alta în ordine descrescătoare (de la Rege la As) și cu culori alternative. De exemplu, un 5 negru (Treflă sau Pică) poate fi așezat doar pe un 6 roșu (Inimă sau Romb).
 • O serie de cărți care sunt așezate corect una peste alta poate fi mutată ca un întreg. De exemplu, dacă ai o serie formată dintr-un 6 roșu, un 5 negru și un 4 roșu (în această ordine), atunci poți muta toate cele trei cărți ca un grup.
 • Dacă o coloană este goală (fără cărți), poți plasa acolo doar un Rege (sau o serie de cărți care începe cu un Rege).

Reguli referitoare la mutarea cărților spre Teancurile Finale

 • Foundations (Teancurile Finale) sunt construite în ordine crescătoare pe fiecare soi, începând cu Asul și terminând cu Regele.
 • Poți plasa un As într-un loc gol din foundation și apoi construi în ordine crescătoare din același soi. De exemplu, după un As de Caro, poți plasa un 2 de Caro, apoi un 3 de Caro și așa mai departe.
 • Poți muta cărți spre Teancurile Finale atât din Teancul de Rezervă, cât și din Tableau (câmpul de joc).

Punctajul jocului Solitaire.ro Klondike

Punctajul jocului nostru Klondike Solitaire se bazează pe sistemul original de punctare de la Microsoft Solitaire Windows. Acesta funcționează astfel:

 • Când muți o carte de la teancul de rezervă la Tableau (câmpul de joc) primești +5 puncte.
 • Transferând o carte de la teancul de rezervă sau Tableau la Teancurile Finale, primești +10 puncte.
 • Întorcând o carte anterior ascunsă în Tableau te recompensează cu +5 puncte.
 • Replasarea unei cărți de la Teancurile Finale înapoi în Tableau rezultă într-o deducere de -15 puncte.

Diferite versiuni de Klondike Solitaire online

Există două versiuni diferite în ceea ce privește regulile jocului clasic Solitaire Klondike. Înainte de a începe jocul, trebuie să alegeți între Dealing 1 sau Dealing 3. După ce ați făcut alegerea, puteți să decideți și câte ori să parcurgeți teancul de cărți prin setările din joc.

Klondike Solitaire Dealing 1

Klondike Solitaire Dealing 1

În Klondike Solitaire “Dealing 1”, de fiecare dată când tragi o carte de la teancul de rezervă, ai voie să întorci doar o singură carte. Dacă nu poți să joci acea carte, poți să întorci următoarea carte. Klondike 1 înseamnă, așadar, că ai voie să întorci o singură carte la fiecare mișcare. Această variantă este folosită în principal pentru versiunile de cazino ale Solitaire Klondike. (Scorul Vegas)

Klondike Solitaire Dealing 3

Klondike Solitaire Dealing 3

În Klondike Solitaire “Dealing 3” sau “Turn 3”, tragi 3 cărți deschise în loc de una. Iei primele 3 cărți de sus și le întorci. Ulterior, poți juca doar cartea de sus. Avantajul Klondike Solitaire 3 este că vezi mereu primele 3 cărți și ce cărți poți aștepta să apară după ce ai jucat cartea de pe partea de sus.

În afară de aceste două versiuni, există și o variantă care se joacă cu două pachete de cărți și în care ai 8 grămezi finale pentru a termina jocul. Această variantă se numește Double Solitaire Klondike.

Opțiuni de joc

În meniul jocului, setează fundalul jocului

Jocul gratuit Klondike Solitaire pe care îl poți juca aici oferă multe setări pe care le poți găsi când apeși pe butonul de meniu din stânga jos în jocul deschis. De aici, vei ajunge la un ecran unde poți activa sau dezactiva diverse funcții. Printre acestea se numără:

 • Setarea numărului de ori în care poți parcurge pachetul de cărți Solitaire.
 • Mutarea automată a cărților sau prin intermediul unui singur sau dublu clic.
 • Activarea sau dezactivarea butonului de sugestii.
 • Utilizarea sau neutilizarea butonului de restaurare.
 • Întoarcerea automată sau manuală a cărților pe Tablou.
 • Activarea sau dezactivarea punctajului și ceasului.
 • Alegerea poziției pachetului de cărți, stânga sau dreapta.
 • Pe lângă setarea preferințelor de joc, poți alege și ce culoare de fundal dorești. Poți alege dintre nu mai puțin de 12 culori diferite, de la tradiționalul verde până la frumoasele fotografii pe care le poți seta ca fundal.
 • Pentru a potrivi spatele cărților cu diferitele fundaluri ale tabloului, poți să îți compui propria combinație de culori preferată. În total, poți alege dintre 16 designuri diferite.
 • Cărțile speciale Solitaire pot fi setate cu simboluri mari, deoarece oferim în special jocuri pentru seniori, astfel încât să poți face distincția clară între trifoi, inimă, pică și romb. În total, oferim 4 seturi diferite de cărți în joc și sperăm să mărim acest număr în viitor.

Istoria Solitaire Klondike

Deși Klondike Solitaire este adesea considerat varianta standard a jocului solitaire, cu siguranță nu este cea mai veche variantă. Există multe variante de solitaire care sunt mai vechi decât Klondike. Cu toate acestea, faima Klondike nu provine atât din vechimea sa, ci din popularitatea sa nemăsurată. A devenit posibil cel mai jucat joc de cărți din lume.

Istoria Klondike Solitaire poate fi urmărită până la jocul “Little Triangle Solitaire”, care a fost menționat pentru prima dată ca “Triangle” în cartea “Patience, A Series of Games with Cards”, scrisă de Ednah Dow Cheney și publicată în 1894. Numele Triangle făcea referire la forma celor șapte rânduri de cărți dispuse în formă de triunghi. Câteva ani mai târziu, în timpul Goanei după Aur în Klondike, jocul a fost adaptat și jucat pe bani reali în saloanele de joc unde căutătorii de aur își căutau distracția în timpul liber. Popularitatea jocului a crescut enorm și a primit numele de Klondike Solitaire.

Dar ceea ce a contribuit cu adevărat la o creștere fenomenală a popularității a fost includerea jocului în Windows sub numele de “Microsoft Solitaire”. Aceasta a făcut ca jocul să fie instalat pe miliarde de calculatoare în întreaga lume într-o vreme când jocurile pe computer erau încă o raritate. Două alte forme de Solitaire care își datorează popularitatea în principal Microsoft sunt Freecell și Spider Solitaire.

Deși inițial asociat cu jocurile de noroc, aspectul de pariere al Klondike s-a diminuat în timp. Klondike Solitaire este acum, în primul rând, un joc pentru divertisment și relaxare. Totuși, varianta de pariere nu a dispărut complet, mai mult, în mijlocul secolului 20, jocul a fost temporar un hit în Vegas. De aceea, cunoaștem astăzi versiunea de pariere a Klondike ca “Vegas Solitaire” și, atunci când îl jucăm gratuit, ca Klondike Solitaire cu Vegas Score.

Întrebări frecvente