Joacă Spider Solitaire online gratuit

Spider Solitaire este un joc pentru adevărații pasionați și jucători experimentați. Spider Solitaire este un joc de cărți care te învață să gândești strategic și îți testează abilitățile de rezolvare a problemelor. Joacă Spider Solitaire gratuit pe solitaire.ro și află totul despre istoria și regulile jocului. De la istorie până la cea mai bună strategie, aici afli totul despre Spider Solitaire!

Spider Solitaire Online

Nu este o coincidență că Spider Solitaire online este atât de popular. Acest joc reprezintă o provocare excelentă pentru a-ți testa abilitățile strategice și de rezolvare a problemelor. Joacă-l online pe iPhone sau Android descărcându-l din App Store sau Google Play. Astfel, ai la îndemână o provocare interesantă oriunde și oricând. Spider Solitaire online este un joc de cărți de care te poți bucura ore în șir. Mai ales când în sfârșit reușești să câștigi. Poți juca Spider Solitaire online aici, gratuit și fără a descărca. Pe lângă acest Spider Solitaire clasic, pe solitaire.ro poți alege și alte jocuri de cărți Spider Solitaire. Derulează în jos pentru a vedea întreaga noastră ofertă.

Spider Solitaire Gratuit

Pe solitaire.ro, îți oferim jocul de cărți Spider Solitaire gratuit, de la diferiți dezvoltatori. Unul dintre cele mai bune Spider Solitaire gratuite pe net este cel de la Gameboss, pe care îl poți juca aici. Există diferite moduri de a juca acest joc online gratuit, dar unii furnizori includ reclame în joc sau implementează achiziții în joc. În acest ultim caz, poți începe să joci gratuit, dar când ești în mijlocul acțiunii și ți se termină monedele sau creditele gratuite, va trebui să plătești pentru a continua. Pe acest site, nu vei întâmpina această problemă și poți juca 100% gratuit, garantat!

Explicație, Regulile jocului Spider Solitaire

Mai jos găsiți o explicatie succintă a regulilor jocului Spider Solitaire.

Distribuirea layout-ului

Layout-ul jocului Spider Solitaire începe cu zece grămezi.

 • Cele patru grămezi de la stânga conțin cinci cărți cu fața în jos, iar celelalte șase grămezi conțin patru cărți. Pe fiecare grămadă se află o carte deschisă. Aceste 54 de cărți formează tableau-ul.
 • În plus, mai sunt 50 de cărți care stau cu fața în jos pe o grămadă. Această grămadă este numită talon.
 • În total sunt 104 cărți de joc, adică două seturi de cărți.
 • În funcție de nivelul de dificultate ales, veți avea cărți în una, două sau patru culori diferite (treflă, caro, inimă și pică). În orice caz, vor fi opt secvențe posibile de la rege la as.

Regulile Spider Solitaire

La Spider Solitaire, poți muta cărțile în tableau pentru a forma secvențe. O carte poate fi pusă pe o carte care are o valoare mai mare cu o unitate.

 • Valorile încep de la Rege și se termină cu Asul. Există două tipuri de secvențe pe care le poți forma.
 • Dacă muți un patru de inimi pe un cinci de inimi, formezi o secvență de aceeași culoare. O secvență de aceeași culoare poate fi mutată ca un întreg.
 • De asemenea, poți forma o secvență mixtă, mutând patru de inimi pe un cinci de pică. O secvență mixtă nu poate fi mutată ca un întreg.
 • Obiectivul este să formezi în final opt secvențe de aceeași culoare.
 • În timpul jocului, poți folosi secvențele mixte pentru a elibera spațiu sau pentru a descoperi cărți noi. Când ajungi la o carte cu fața în jos, aceasta este dezvăluită.
 • Dacă toate cărțile cu fața în jos sunt dezvăluite și mutate, ai eliberat o coloană. Orice carte poate fi plasată pe aceasta.
 • Dacă nu mai ai mutări disponibile, poți lua zece cărți noi din talon. Acestea sunt distribuite peste grămezi. Acest lucru este permis numai dacă nu există coloane libere.

Setarea nivelului de dificultate

Spider Solitaire clasic este o formă de Solitaire care este foarte dificil de finalizat. Dintre toate tipurile, Spider ar putea fi cel mai dificil dintre toate jocurile Solitaire. De fiecare dată când ești blocat și tragi o carte nouă, primești cărți în rânduri unde nu ți-ai dori să fie. Când joci Klondike Solitaire și dai clic nestingherit, la Spider trebuie să te concentrezi cu adevărat. Jocul a devenit popular datorită faptului că a fost inclus în Microsoft Solitaire Collection. Pe acest site îți oferim toate tipurile de Spider Solitaire, fără descărcări, înregistrare și fără reclame în joc!

Există 3 tipuri de Spider Solitaire, anume: 1 Suit (1 culoare), 2 Suits (2 culori) și 4 Suits (culori) care reprezintă fiecare un nivel de dificultate. Mai jos este o explicație clară a diferenței dintre aceste tipuri și cum se joacă.

Spider Solitaire 1 Suit

1 Suit (cunoscut și sub numele de Spider Solitaire cu 1 culoare) se joacă cu 104 cărți, adică două pachete complete de cărți. În versiunea 1 Suit, se folosesc doar picile (sau uneori doar inimile, în funcție de versiune) din ambele seturi. Deci, în loc să joci cu atât picile cât și inimile, așa cum în versiunea cu 2 culori, în 1 Suit folosești doar cărțile unei singure culori.

Aceasta face ca versiunea cu 1 culoare să fie în general mai simplă decât cea cu 2 culori, deoarece nu trebuie să te preocupi de combinarea diferitelor culori. La fel ca și în alte versiuni, obiectivul este să formezi secvențe de cărți de la Rege la As și să le muti în grămezile finale.

Spider Solitaire 2 Suits

La Spider Solitaire 2 Suits se joacă, de asemenea, cu 104 cărți, adică două pachete complete de cărți. În această versiune, sunt folosite 2 culori, adică picile și inimile. Toate cele 52 de cărți din ambele seturi sunt amestecate și apoi plasate în tableau, cu un număr specific de cărți întoarse, în timp ce restul rămân în pachet. Obiectivul este să formezi secvențe de cărți de la rege la as în aceeași culoare și să le muti în grămezile finale. Având o culoare suplimentară, această versiune este mai dificilă decât versiunea cu 1 Suit.

Spider Solitaire 4 Suits

4 Suits (cunoscut și sub numele de Spider Solitaire cu 4 culori) este cea mai provocatoare variantă a Spider. Pentru această versiune se folosesc, de asemenea, două pachete complete de cărți, adică 104 cărți în total. Ceea ce o face mai provocatoare este că toate cele patru culori (pici, inimi, treflă și romb) sunt incluse în joc.

Când joci Spider Solitaire cu 4 culori, trebuie să formezi secvențe de aceeași culoare, de la Rege la As. Având în vedere prezența tuturor celor patru culori, organizarea și mutarea cărților devin mai complexe, deoarece nu poți plasa orice carte pe alta; acestea trebuie să fie de aceeași culoare.

Obiectivul rămâne același: să formezi secvențe complete de la rege la as din aceeași culoare și să le muti în grămezile finale. Datorită nivelului crescut de dificultate, mulți jucători consideră versiunea cu 4 Suits ca fiind provocarea supremă în Spider Solitaire.

Strategie și Sfaturi pentru Spider

Jucătorii experimentați vor ști că strategia se bazează pe alegerile făcute în timpul unui joc de Spider Solitaire, care sunt cruciale pentru rezultat. Un avantaj al jocului de solitaire online este posibilitatea de a anula o mișcare sau de a reporni un joc. Astfel, poți învăța din greșelile tale și vezi dacă tot poți câștiga un joc. Mulți oameni au jucat acest popular joc de cărți, ceea ce înseamnă că există multe informații disponibile despre cele mai bune strategii de câștig.

Dă întotdeauna prioritate Secvențelor de Cărți Similare

Când te confrunți cu o alegere de a plasa o carte pe două diferite, încearcă întotdeauna să o așezi pe o carte de același fel. Formarea unei secvențe de cărți similare este în cele din urmă cea mai rapidă cale către victorie. Dacă nu ai de ales decât să așezi o carte pe un alt fel, atunci fă-o. Totuși, ai grijă să nu ‘îngropi’ secvențe de cărți similare sub altele diferite.

Creează spațiu deschizând coloane

Având în vedere că poți plasa orice carte într-o coloană goală, este foarte avantajos să eliberezi un stiv de cărți. Coloanele din dreapta au mai puține cărți, așa că este mai ușor să creezi o coloană goală acolo. Odată ce ai reușit să creezi o coloană goală, vei găsi că este mai ușor să deplasezi cărțile.

Înlocuiește Cărțile într-o Secvență Mixtă

Acest principiu este cel mai bine învățat prin repetiție. La nivelul de dificultate cel mai înalt, nu poți evita crearea de secvențe mixte. Deoarece aceste secvențe nu pot fi mutate, pot duce la situații complexe. Cu toate acestea, există o modalitate de a gestiona acest lucru. Va trebui să gândești creativ și să planifici mai multe mișcări în avans. Începe prin dezasamblarea unei secvențe de la bază, mutând cărțile sau părțile unei secvențe în locuri disponibile. Astfel, poți accesa o carte din mijlocul unei secvențe și să o plasezi pe o carte conexă. Încearcă apoi să reconstruiești secvența originală cu o carte de înlocuire. Stăpânirea acestui principiu este esențială pentru a-ți crește șansele de a câștiga.

Istorie și Origine

Spider Solitaire este un joc relativ nou. A fost inventat în 1947. Cu toate acestea, astăzi este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți pentru a fi jucat singur. De când Microsoft Solitaire a adăugat acest joc în secțiunea „relaxare” din Windows, este jucat la nivel mondial de milioane de oameni. Jocul Solitaire a devenit atât de cunoscut încât există o gamă largă de variante de joc. De exemplu, există “Relaxed Spider”, unde nu trebuie să completezi toate stivele la fiecare nouă distribuire. “Spiderette” este o variantă care seamănă mai mult cu Solitaire Klondike. În plus, acest joc are multe alte ediții adaptate. Cu toate acestea, jocul original rămâne favoritul multora. Numele “Spider” se referă la cele opt picioare ale unui păianjen și la cele opt secvențe de cărți necesare pentru a câștiga acest joc.

Spider Solitaire Gratis România

Pentru fanii români ai jocului, avem o secțiune specială. Bucurați-vă de Spider Solitaire Gratis în limba română și de alte versiuni, cum ar fi Spider Solitaire Clasic de la cei mai buni dezvoltatori de jocuri. Opțiunile noastre de Spider Solitaire online gratuit sunt perfecte pentru cei care caută o modalitate rapidă și ușoară de a juca fără a descărca.

Întrebări frecvente